sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Taatelikakku

Taatelikakku on yksi joulun klassikkoherkuista, jonka tuoksu ja maku tuovat lapsuuden joulut mieleen.
Kakkutaikina valmistuu nopeasti ja lähes tunnin mittaisen paistoajan voi käyttää vaikkapa joulukorttien askarteluun.


250 g paketti kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g rasvaa
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja


Paloittele taatelit ja keitä veden kanssa sosemaiseksi.
Lisää joukkoon rasva ja sokeri ja annan jäähtyä hyvin.
Vaahdota munat ja sekoita taateliliemeen.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Paista voidellussa, jauhotetussa 30cm:n pitkulaisessa vuoassa 175 asteessa, noin 50 minuuttia. Kokeile tikulla että kakku on kypsä.


Olen pannut taikinaan ohjetta vähemmän sokeria, 1-1,5 dl, koska taatelit ovat jo valmiiksi makeita.

Taatelikakku paranee vanhetessaan, eli se kannattaa tehdä hyvissä ajoin - vähintään pari viikkoa -  ennen joulua. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja pane kylmään tekeytymään. Maut tasaantuvat ja muhivat hiljalleen kellarin/jääkaapin viileässä ja tuloksena on ehdoton joulun kahvipöydän herkku.



Kakun ohje on lehdestä Kultainen joulu, 1998

Ei kommentteja: